follow Jesus

SINÄ

Miten tämä koskee sinua?

Voiko nykyihminen päästä henkilökohtaiseen yhteyteen Jeesuksen Kristuksen kanssa?

Onko Jeesus yhä kiinnostunut meistä? Mitä tarkoittaa henkilökohtainen yhteys Kristukseen ja miten se vaikuttaa elämäämme? Miten tällaiseen yhteyteen päästään?

Näin kyselee ihminen, jolle Jeesuksen merkitys on alkanut selvitä. Seuraavassa on vastauksia näihin ja muihinkin Jeesusta koskeviin kysymyksiin, joita sinulla mahdollisesti on.


Jeesus nousi kuolleista. Hän elää. Niille, jotka uskovat Jeesukseen ja seuraavat hänen tahtoaan, hän antaa rikkaan elämän. Heillä on elävä, henkilökohtainen yhteys Jeesukseen.   Monet tavalliset ihmiset ja historian merkkihenkilöt ovat kunnioittaneet Jeesusta. Ranskalainen fyysikko ja filosofi Blaise Pascal puhui ihmisen Jumala-kaipuusta: "Jokaisen ihmisen sydämessä on Jumalan muotoinen tyhjiö, jonka ainoastaan Jumala voi täyttää Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta."


HALUAISITKO TUNTEA JEESUKSEN?

Sinä voit tuntea hänet! Koska Jumala rakasta sinua, hän on jo tehnyt kaiken, mitä siihen tarvitaan. Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen takia sinulla on mahdollisuus päästä Jumalan yhteyteen. Jeesus valmisti meille sillan sen kuilun yli, joka erottaa meidät Jumalasta. Seuraavat neljä tosiasiaa auttavat sinua yhteyteen Jeesuksen kanssa ja yltäkylläiseen elämään, jonka hän on luvannut antaa.


1. Jumala rakastaa sinua. Hän on tarkoittanut sinut elämään yhteydessään

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoa Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Johanneksen evankeliumi 3:16)

"Ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen." (Johanneksen evankeliumi 17:3)

Miksi monilta ihmisiltä puutuu yhteys Jumalaan?


2. Synti on erottanut ihmisen Jumalasta ja katkaissut yhteyden heidän väliltään. Siksi ihminen on kadottanut Jumalan rakkauden ja elämän tarkoituksen.

"Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta." (Kirje roomalaisille 3:23)

"Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Kirje roomalaisille 6:23)

"Lihan pyrkimykset tuottavat kuoleman, Hengen pyrkimykset elämän ja rauhan. Lihan pyrkimykset sotivat Jumalaa vastaan, sillä ne eivät alistu Jumalan lakiin eivätkä voikaan alistua. Ne, jotka elävät turmeltuneen luontonsa mukaisesti, eivät voi olla Jumalalle mieleen." (Kirje roomalaisille 8:6-8)

Synti erottaa kuilun tavoin ihmisen Jumalasta. Ihminen kaipaa kuitenkin tietoisesti tai tietämättään Jumalan rakkautta ja yhteyttä häneen. Jokainen etsii elämälleen tarkoitusta esimerkiksi työstä, ihmissuhteita, rahasta, uskonnoista, aatteista tai moitteettomasta elämästä.

Synnin ongelmaan on vain yksi ratkaisu...


3. Jeesus Kristus on Jumalan ainoa ratkaisu ihmisen syntiin. Hänen kauttaan voit päästä Jumalan yhteyteen, löytää elämääsi tarkoituksen ja Jumalan rakkauden.

"Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä." (Kirje roomalaisille 5:8)

"Kristus kuoli meidän syntiemme vuoksi., hänet haudattiin, hänet herätettiin kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu, ja hän ilmestyi Keefakselle ja sitten niille kahdelletoista. Sen jälkeen hän ilmestyi samalla kertaa yli viidellesadalle veljelle..." (1. kirje korinttilaisille 15:3-6)

"Jeesus vastasi: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Johanneksen evankeliumi 14:6)

Jumala rakensi sillan erottavan kuilun yli lähettämällä Jeesuksen Kristuksen kuolemaan ristillä meidän edestämme.

Näiden tosiasioiden tietäminen ei yksin riitä...


4. Pääset Jumalan yhteyteen, kun uskot Jeesukseen ja vastaanotat hänet Vapahtajaksesi. Näin saat elämääsi tarkoituksen ja Jumalan rakkauden.

"Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen." (Johanneksen evankeliumi 1:12)

"Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä." (Kirje efesolaisille 2:8-9)Jeesus odottaa kutsua tulla elämääsi. Hän sanoo: Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen." (Johanneksen ilmestys 3:20)

Jeesuksen vastaanottaminen on ihmisen "kyllä" -vastaus Jumalan tarjoukseen. Se on kääntymistä Jeesuksen puoleen ja turvautumista häneen. Saat luottaa siihen, että Jeesus pitää sanansa, tulee elämääsi ja antaa syntisi anteeksi.

Voit ottaa Jeesuksen vastaan rukoilemalla. Jos haluat Jeesuksen tulevan elämääsi, kutsu hänet. Ratkaisevaa ei ole, millaisia sanoja rukoillessasi käytät, vaan se, mitä todella tarkoitat ja tahdot. Tässä on rukousehdotus:

"Tarvitsen sinua, Jeesus. Tunnustan, että olen tehnyt syntiä sinua vastaan. Kiitos, että olet kuollut ristillä ja kärsinyt syntieni rangaistuksen puolestani. Avaan tällä hetkellä elämäni oven sinulle ja vastaanotan sinut Herrakseni ja Vapahtajakseni. Kiitos, että olet kuullut rukoukseni, antanut syntini anteeksi ja ottanut minun omaksesi. Kiitos, että nyt kuulun sinulle ja sinä minulle. Opeta minua elämään omanasi. Aamen."

Ilmaiseeko tämä rukous sen, mitä hal uat?

Jos vastauksesi on myönteinen, rukoile se nyt. Jeesus kuulee rukouksesi ja tulee elämääsi lupauksensa mukaan. Kun olet kutsunut hänet elämääsi, hän lupaa ettei hän koskaan hylkää sinua.

"Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut: - Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää." (Kirje heprealaisille 13:5)

Elämän antaminen Jumalan hallintaan on suurin päätös, minkä ihminen voi tehdä. Jos pyysit äsken Jeesusta Kristusta elämääsi, vieraile Palaute -osiossa ja kerro se meille. Olemme iloisia, jos saamme sinulta viestin.